Foto av tre kvinnelige studenter som arbeider med notater rundt et bord.

Årsstudium - Bergen og Oslo

Serviceledelse

Er du glad i mennesker og er nysgjerrig på hvordan man skaper gode kunde- og brukeropplevelser? Da er utdanning innen serviceledelse et smart valg.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
35 600 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Tjenestenæringen er i vekst og utgjør en betydelig del av verdiskapningen i Norge og internasjonalt. Hele åtte av ti norske jobber er i dag i tjenestenæringene og siden 2008 har hele 87 prosent av de nye jobbene kommet i de tjenesteytende næringene. 

Samtidig er mange tjenestevirksomheter, som skole, helse og IT, under press for å levere enda bedre og mer kostnadseffektive tjenester. Dette er næringer som har sterkt behov for medarbeidere med høy kompetanse.

Årsenheten i serviceledelse gir deg en grunnleggende kompetanse innen serviceledelse, som er etterspurt og vil gjøre deg bedre rustet til å møte fremtidige utfordringer i den voksende næringen.

Dette studiet passer for deg som ønsker å jobbe med mennesker, enten det er kunder, brukere, gjester eller leverandører. Studiet kan være aktuelt for deg som allerede er i jobb og har noe erfaring, eller for deg som kommer rett fra videregående skole.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du? 

Årsenheten i serviceledelse består av fag som gir deg kompetanse i å analysere og forstå kundens ønsker og behov. På den måten kan du med din innsikt skape servicekonsepter og tjenester som vil innfri kundens behov.

I løpet av studieåret ditt hos oss vil vi også fokusere på emner som:

  • Lønnsomhetsberegning og kapasitetsstyring
  • Markedsføring og forbrukeratferd
  • Organisasjon og ledelse
  • Digital markedskommunikasjon og distribusjon

Du vil i løpet av årsenheten opparbeide deg en tjenestekompetanse som det er økende etterspørsel etter både nasjonalt og internasjonalt. Du får satt serviceledelse inn i et mer helhetlig perspektiv.

Jobbmuligheter

Årsenheten i serviceledelse er uavhengig av bransje. Det betyr at det er en stor variasjon av stillinger innen service- og tjenesteytende næringer som er aktuelle.

Dersom du har jobbet noen år etter videregående skole, kan et relevant steg videre være å få formell kompetanse på området. Dette kan gi karrieremulighetene dine et løft, der du vil stille sterkere ved fremtidige stillinger med mer ansvar.

Aktuelle stillinger etter fullført årsenhet kan blant annet være:

  • Butikksjef
  • Resepsjonist
  • Logistikkmedarbeider
  • Kundeserviceleder
  • Salgs- og markedskonsulent

Du kan også benytte årsenheten i serviceledelse som en start på videre bachelorstudier innen hotelledelsereiseliv og opplevelsesutvikling eller ledelse og servicestrategi ved Høyskolen Kristiania.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Carina Johansson Nyvoll
Les mer om Carina Johansson

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer