Etter tre år med studier på fulltid, og en praksisperiode ute i felten, kan dine 180 studiepoeng enten brukes som en billett inn i arbeidslivet eller et steg mot en mastergrad. 

Populære bachelorstudier

 • Bachelor i anvendt psykologi
  Bergen

  Bachelor i anvendt psykologi

  Les mer
 • Bachelor i film og TV
  Oslo

  Bachelor i film og TV

  Les mer
 • Bachelor i HR og personalledelse
  Bergen

  Bachelor i HR og personalledelse

  Les mer
 • Bachelor i interiørarkitektur
  Oslo

  Bachelor i interiørarkitektur

  Les mer
 • Bachelor i informasjonsteknologi – Programmering
  Oslo

  Bachelor i informasjonsteknologi – Programmering

  Les mer
 • Bachelor i markedsføring og salgsledelse
  Bergen

  Bachelor i markedsføring og salgsledelse

  Kombinasjon av markedsføringsfag og salgsledelse gjør deg til mer enn en selger.
  Les mer

Hva er en bachelor? 

En bachelorgrad er en utdanning ved en høyskole eller et universitet som de fleste går i gang med etter videregående skole. Vanligvis varer utdanningen i tre år, om du velger å studere på fulltid. I løpet av tre år blir det seks semestre på skolebenken som hver gir 30 studiepoeng. Totalsummen blir til slutt 180 studiepoeng.

Med en bachelorgrad åpner du dørene til arbeidslivet eller til videre utdanning i fremtiden. En bachelorgrad er med andre ord fundamentet som du bygger karrieren din på!

Kvalifiserer jeg til en bachelorutdanning?

For å kunne søke deg inn på en bachelorgrad må du ha fullført og bestått 3-årig videregående opplæring som gir generell studiekompetanse. 

Det finnes unntak for denne regelen. Blant annet kan du ha realkompetanse eller ha generell studiekompetanse etter 23/5-regelen. Se spesifikke opptakskrav på den aktuelle studieprogramsiden.

Hvorfor ta bachelor på Høyskolen Kristiania?

Som bachelorstudent hos oss forberedes du hele veien på livet etter studiene. Vi vil at du skal lykkes, og at din kompetanse blir verdsatt i arbeidslivet. For å sikre det, samarbeider vi tett med arbeidslivet og lytter til hvilken kompetanse de etterspør.

I løpet av studietiden din hos oss vil du blant annet få løse problemstillinger og utfordringer hentet direkte fra arbeidslivet. I tillegg kan du velge praksisplass hos anerkjente bedrifter. Det gir deg praktisk erfaring, som i kombinasjon med teorien du lærer, gjør deg godt rustet for arbeidslivet.

Foreleserne ved Høyskolen Kristiania har også lang fartstid fra næringslivet, noe som gjør at de vet hva arbeidsmarkedet krever av nyutdannede jobbsøkere.

Derfor kan du være sikker på at du vil tilegne deg de kunnskapene og verktøyene som skal til for å lykkes, allerede fra første arbeidsdag. 

Bachelor på deltid eller nett?

Av og til kan man ha behov for å bruke lengre tid på studiene sine, gjerne fordi man ønsker å jobbe samtidig. En slik kombinasjon kan være fordelaktig for mange. Et utvalg av våre bachelorgrader tilbys på deltid.

Ønsker du enda mer fleksibilitet, kan nettstudier være et godt alternativ. Da kan du studere hvor du vil og når du vil, og du får tett oppfølging av foreleserne dine.

Visste du at de samme foreleserne som underviser på campus også underviser på nett? I våre digitale klasserom kan du se på videoforelesninger, kommunisere med veilederen din og samarbeide med andre nettstudenter.

Trenger du fleksibilitet?

Bachelor i utlandet?

Som utvekslingsstudent kan du oppleve nye kulturer, få venner fra hele verden og minner for livet. Høyskolen Kristiania samarbeider med flere anerkjente institusjoner verden over, som blant annet University of California, Berkeley, og ser til at du blir godt ivaretatt dit du velger å dra. 

Arbeidsgivere verdsetter ofte kandidater med internasjonal erfaring.