Etter tre år med studier på fulltid, og en praksisperiode ute i felten, kan dine 180 studiepoeng enten brukes som en billett inn i arbeidslivet eller et steg mot en mastergrad. 

Populære bachelorstudier

Se alle bachelorstudier
 • Studenter jobber sammen rundt et bord. Bachelor i anvendt psykologi ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i anvendt psykologi

  Med denne utdanningen blir du utrustet med kunnskaper og ferdigheter som kommer til nytte i en rekke ulike yrker.
 • Studenter med kamera på et filmsett. Bachelor i Film og TV ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i film og TV

  Brenner du for film og TV? Denne utdanningen gir deg rikelig med muligheter innen et spennende univers!
 • Smilende studenter under forelesning. Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i HR og personalledelse

  HR-rollen har blitt viktigere enn noensinne. Dette er studiet for deg som vil jobbe med planlegging og ledelse, og gjøre din bedrift enda bedre.
 • Studenter diskuterer interiørdetaljer rundt en Mac. Bachelor i interiørarkitektur ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i interiørarkitektur

  Dette er en utdanning som er rik på muligheter! Vi tilbyr Norges eneste rene bachelorgrad i interiørarkitektur.
 • Kode på en PC-skjerm. Bachelor i informasjonsteknologi - Programmering ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i informasjonsteknologi – Programmering

  Vi tilbyr en industrirettet IT-utdanning som gir deg verdifulle kunnskaper og muligheter innen en bransje i vekst.
 • Foreleser foran en klasse studenter. Bachelor i markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i markedsføring og salgsledelse

  Kombinasjon av markedsføringsfag og salgsledelse gjør deg til mer enn en selger.

Hva er en bachelor? 

En bachelorgrad er en utdanning ved en høyskole eller et universitet som de fleste går i gang med etter videregående skole. Vanligvis varer utdanningen i tre år, om du velger å studere på fulltid. I løpet av tre år blir det seks semestre på skolebenken som hver gir 30 studiepoeng. Totalsummen blir til slutt 180 studiepoeng.

Med en bachelorgrad åpner du dørene til arbeidslivet eller til videre utdanning i fremtiden. En bachelorgrad er med andre ord fundamentet som du bygger karrieren din på!

Kvalifiserer jeg til en bachelorutdanning?

For å kunne søke deg inn på en bachelorgrad må du ha fullført og bestått 3-årig videregående opplæring som gir generell studiekompetanse. 

Det finnes unntak for denne regelen. Blant annet kan du ha realkompetanse eller ha generell studiekompetanse etter 23/5-regelen. Se spesifikke opptakskrav på den aktuelle studieprogramsiden.

Hvorfor ta bachelor på Høyskolen Kristiania?

Som bachelorstudent hos oss forberedes du hele veien på livet etter studiene. Vi vil at du skal lykkes, og at din kompetanse blir verdsatt i arbeidslivet. For å sikre det, samarbeider vi tett med arbeidslivet og lytter til hvilken kompetanse de etterspør.

I løpet av studietiden din hos oss vil du blant annet få løse problemstillinger og utfordringer hentet direkte fra arbeidslivet. I tillegg kan du velge praksisplass hos anerkjente bedrifter. Det gir deg praktisk erfaring, som i kombinasjon med teorien du lærer, gjør deg godt rustet for arbeidslivet.

Foreleserne ved Høyskolen Kristiania har også lang fartstid fra næringslivet, noe som gjør at de vet hva arbeidsmarkedet krever av nyutdannede jobbsøkere.

Derfor kan du være sikker på at du vil tilegne deg de kunnskapene og verktøyene som skal til for å lykkes, allerede fra første arbeidsdag. 

Bachelor på deltid eller nett?

Av og til kan man ha behov for å bruke lengre tid på studiene sine, gjerne fordi man ønsker å jobbe samtidig. En slik kombinasjon kan være fordelaktig for mange. Et utvalg av våre bachelorgrader tilbys på deltid.

Ønsker du enda mer fleksibilitet, kan nettstudier være et godt alternativ. Da kan du studere hvor du vil og når du vil, og du får tett oppfølging av foreleserne dine.

Visste du at de samme foreleserne som underviser på campus også underviser på nett? I våre digitale klasserom kan du se på videoforelesninger, kommunisere med veilederen din og samarbeide med andre nettstudenter.

Trenger du fleksibilitet? Finn ditt nettstudium og start i dag

Bachelor i utlandet?

Som utvekslingsstudent kan du oppleve nye kulturer, få venner fra hele verden og minner for livet. Høyskolen Kristiania samarbeider med flere anerkjente institusjoner verden over, som blant annet University of California, Berkeley, og ser til at du blir godt ivaretatt dit du velger å dra. 

Arbeidsgivere verdsetter ofte kandidater med internasjonal erfaring.