Årsstudium - Bergen og Oslo

Markedsføring

Behovet for markedsføringskompetanse øker. En årsenhet i markedsføring er derfor en god investering.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Nyhet!

Dette studiet er nytt for opptak 2021!

Markedsføring handler om å jobbe strategisk med å skape verdi, både for bedrifter og kunder. Det er en viktig del av maskineriet for de fleste virksomheter, og behovet for kunnskap og kompetanse innen markedsføring øker.  

Årsenhet i markedsføring vil gi deg relevant og aktuell kunnskap og kompetanse, som gjør deg ettertraktet i arbeidslivet. Gjennom studiet vil du utvikle forståelse for markedsføringens rolle i verdiskaping for virksomheter.

Hva lærer du? 

Dette studiet gir deg en praktisk og teoretisk forståelse av markedsføring, med emner innen

  • Markedsføring og salg av produkter og tjenester
  • Verdiskaping og kommunikasjon med digital markedsføring
  • Ledelse av organisasjoner og utvikling av forretningsmodeller

Du lærer å analysere ulike markeder og hvordan du kan bruke innsikten i verdiskaping og utviklingen av nye tilbud. Og du får innsikt i hvordan organisasjoner drives og hvordan digitalisering påvirker både organisasjonen og markedsføringen.

Både store og små virksomheter trenger oppdatert og kunnskap om mulighetene digital markedsføring kan gi. Årsenheten i markedsføring gir deg en innføring i digital markedsføringsverktøy som kan være til verdiskaping for ulike virksomheter.

Som student på Årsenhet i markedsføring får du verdifull kontakt med arbeidslivet. Forelesere fra næringsliv, organisasjoner, offentlige etater og andre forskningsmiljøer hentes inn for å illustrere og virkeliggjøre arbeidssituasjonene som venter etter studiene. 

Gjennom caseoppgaver og interaktive forelesninger vil du forstå hvilken rolle markedsføring har for bedrifter, organisasjoner og samfunnet generelt.

Du vil lære å tenke systematisk og forstå hvordan forskjellige deler av organisasjonen sammen bidrar til å skape verdi. Du får også innsikt i hvordan markedsføring påvirker og påvirkes av samfunnet, og hvordan utviklingen i digitale kanaler og verktøy gir nye muligheter og utfordringer. 

Ferdighetene du får etter årsenheten gir deg et godt grunnlag du kan bygge videre på, om du for eksempel ønsker å gå videre med en bachelor i markedsføring og salg-, merkevareledelse- eller forretningsutvikling.

Jobbmuligheter

I dag har de aller fleste bedrifter en egen markedsavdeling eller behov for ansatte som kan markedsføre bedriften. Du kan også jobbe som konsulent i et byrå eller i egen virksomhet.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Studiedetaljer

Foto av Sarah Joy Lyons, studieprogramleder for bachelor i markedsføring og forretningsutvikling.

Studieprogramleder

Sarah Joy Lyons
Les mer om Sarah Joy

Søk på årsstudium i markedsføring

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer