Se våre mikroemner 

Mikroemnene er i sin helhet nettbaserte, og du kan starte studiene hver dag hele året. Tilbudet omfatter undervisningsfilmer, tekster og oppgaver som støtter opp om din læring.

Du får også din egen personlige veileder, som svarer på faglige spørsmål og gir individuell veiledning og støtte. På den måten forener mikroemnene fleksibilitet og læringsstøtte.

Alle våre mikroemner gir 2,5 studiepoeng og avsluttes med en digital hjemmeeksamen som vurderes til bestått eller ikke bestått.

Hvert emne fungerer frittstående og gir deg en avsluttende kvalifikasjon, men du kan også sette sammen flere mikroemner og bygge ut til del av en større grad. 

Portrett av ung kvinne
Mikroemner gir deg både fleksibilitet og læringsstøtte underveisFoto: Jonatan Arvid Quintero

Arbeidslivsrelevans og nøkkelkompetanse

Våre mikroemner gir kompetanseheving innenfor fagområder som arbeidslivet etterspør, og gir deg som arbeidstaker nøkkelkompetanse og faglig utvikling for nåværende eller fremtidige stillinger.

Aktualisering, eksempler og caser fra arbeidslivet inngår som integrert del av alle våre mikroemner, og læringsaktivitetene er utformet slik at du kan ta utgangspunkt i egen arbeidssituasjon eller en bransje du har interesse for. På den måten bygger mikroemnene bro mellom faginnhold og arbeidsliv.

For en arbeidsgiver betyr det at kompetansehevingen kan komme arbeidsplassen til nytte ikke bare etter endt studium, men også underveis i studiet, gjennom tilrettelegging for at studentene kan anvende fagstoffet aktivt i egen arbeidshverdag, og ta utgangspunkt i aktuelle arbeidsoppgaver.

Digital forretningsforståelse

Først ute blant våre mikroemner er tre emner innen digital forretningsforståelse. Hvordan påvirker den digitale transformasjonen forretningsdrift og forretningsmodeller, og hvordan kan en virksomhet eller organisasjon utnytte mulighetene i den digitale økonomien for å fremme verdiskaping og innovasjon?

I disse emnene lærer du om hvordan virksomheter kan bruke digitalisering som konkurransefortrinn og utvikle lønnsomme digitale forretningsmodeller. Du lærer også om hvordan muliggjørende teknologier legger til rette for ny verdiskaping, og du får innsikt i sentrale prinsipper for personvern og datasikkerhet.

Se våre mikroemner

 • Digitalisering og forretningsanalyse

  Digitalisering og forretningsanalyse

  Les mer
 • Data og teknologi til forretningsbruk

  Data og teknologi til forretningsbruk

  Les mer
 • Personvern og datasikkerhet

  Personvern og datasikkerhet

  Les mer

Artikler om livet som nettstudent

 • Kristianias første professor i dans
  School of Arts, Design, and Media

  Kristianias første professor i dans

  – For første gang har Kristiania fått en professor i dans. I hele Norge er det veldig få professorer i dans og det kommer sjelden nye, forteller Kari Hoaas.
  Les mer
 • Ta 2,5 studiepoeng om gangen
  Nettstudier

  Ta 2,5 studiepoeng om gangen

  Mikroemner er korte, heldigitale kurs som gir tilgang til fleksibel og raskt tilgjengelig kompetanseheving. Velg mellom tre mikroemner innen digital forretningsforståelse.
  Les mer
 • 9 spennende kurs du kan ta på nett
  Nettstudier

  9 spennende kurs du kan ta på nett

  På jakt etter spennende nettbaserte kurs? Da har du kommet til rett plass. Her er våre 9 tips til kurs du kan ta i ditt eget tempo over nett.
  Les mer
 • 9 millioner til kursing av arbeidsledige og permitterte
  Nettstudier

  9 millioner til kursing av arbeidsledige og permitterte

  Høyskolen Kristiania tilbyr gratis kurs og utdanning til permitterte, ledige, unge og nyutdannede til en verdi av over 9 millioner kroner.
  Les mer
 • Jakter drømmejobben via nettstudier
  Nettstudier

  Jakter drømmejobben via nettstudier

  Etter å ha fått smaken på nettstudier i psykologi er ikke Sara i tvil – hun foretrekker å studere på nett fremfor tradisjonelle studier.
  Les mer
 • Styrker karrieremulighetene på nett
  Nettstudier

  Styrker karrieremulighetene på nett

  Kjenner du på lysten til å videreutdanne deg? Hvis du allerede er i jobb, kan det være vanskelig. Gjør som Linn Merete Sandvold, og ta utdanningen på nett!
  Les mer