Mens Gullruten selv premierer programmer, serier og skuespillere som har utmerket seg i løpet av TV-året, retter Gullrutens fagpris oppmerksomheten mot de tekniske og kreative yrkesgruppene bak kameraet. De nominerte alumni-studentene er: 

Vetle Strøm (BA Film og TV, klipp) er blant de nominerte for beste klipp drama for Makta:
https://gullruten.no/fagprisen/nominerte/klippeteamet-pa-makta-for-makta/

Espen Skjong Knutsen (BA Film og TV, klipp) beste klipp drama for Beist
https://gullruten.no/fagprisen/nominerte/karl-sparre-og-espen-skjong-knutsen-for-beist/

Brage Marcus Leinan (BA Film og TV, klipp) er nominert for Beste klipp reality for Spillet
https://gullruten.no/fagprisen/nominerte/ivar-waage-johansen-christine-dalseng-og-brage-marcus-leinan-for-spillet/

Fagprisen anerkjenner og hedrer innsatsen til de som jobber med blant annet regi, manus, produksjonsdesign, kostymedesign, lyssetting, klipp, lyddesign, og andre tekniske spesialiteter som er essensielle for produksjon av TV-innhold, men som ofte ikke får like mye oppmerksomhet som de foran kamera.

Denne prisen bidrar til å løfte frem betydningen av disse yrkesrollene og viser at god TV-produksjon er resultatet av et lagarbeid der hvert enkelt bidrag er viktig. Gullrutens fagpris viser dermed ikke bare anerkjennelse for de som jobber "bak scenen", men spiller også en rolle i å opprettholde og drive fram kvalitet og innovasjon i norsk TV-produksjon.

At flere alumni fra Kristiania har blitt nominert til denne prisen understreker utdanningsinstitusjonens rolle i å fostre talent som bidrar betydelig til norsk TV-produksjon. Dette er en sterk indikasjon på kvaliteten ved utdanningen ved Kristiania og dens relevans i den praktiske medieverdenen, samtidig som det inspirerer nåværende og fremtidige studenter.

Gullrutens fagpris deles ut 15. April.

Se også fagbladet Rushprints sak om Gullruten