Mann med skjegg og lilla t-skjorte sitter i lyst rom med laptop.
Ytterligere tildeling fra regjeringen gjør at Høyskolen Kristiania nå kan tilby 2000 nye studieplasser!Foto: Pressworks

– Ved Kristiania jobber vi hver dag for å utvikle og tilby utdanning som skal være nyttige for arbeidslivet. At vi nå får muligheten til å hjelpe til med å gi gratis tilbud til arbeidsledige og permitterte er godt nytt for arbeidslivet, sier Christen Krogh, prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania.

Voksen mann i brun blazer står mellom TV-utstyr og mikrofoner.
Prorektor for arbeidsliv og innovasjon, Christen Krogh, er svært glad for at høyskolen nok en gang kan tilby gratis utdanning.Foto: Haakon Dueland

Totalt vil det bli tilbudt 18 emner fordelt på 7 pakker, som dekker omtrent 2000 studieplasser. Tilbudet er sterkt knyttet til Høyskolen Kristianias mål om livslang læring og arbeidslivsnærhet. Skolen er en av de som har fått flest midler for å kunne tilby fleksible emner til unge arbeidssøkende og andre ledige.

Regjeringen blar opp 81 millioner kroner

Tilbudet kommer etter at regjeringen bruker over 81 millioner kroner på kurs og utdanningstilbud, som spenner seg fra videregående til høyere utdanning. Dette kommer på toppen av rundt 125 millioner kroner som har blitt fordelt på skolene tidligere.

– Tilbudene skal skreddersys til permitterte, ledige, unge uten mye arbeidserfaring og nyutdannede. Unge og de med lav utdanning har det vanskeligst i arbeidsmarkedet og nå får de flere muligheter til å ta utdanning mens de venter på å komme inn i arbeidslivet igjen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding om tildelingen.

Det er Kompetanse Norge og Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) som fordeler pengene. 

Utnytt tiden mens du søker arbeid

Målet med ordningen er å gjøre det lettere for deg som ønsker å ta mer utdanning. Emnene du kan søke på er innen HR og ledelse, salg og markedsføring samt innovasjon og pedagogikk. 

Mange opplever nå at det tar tid å komme inn på arbeidsmarkedet, andre venter på at Norge skal åpne mer opp slik at de kommer tilbake arbeid.

Heidi Åberg, avdelingsdirektør for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania, mener kompetanseløftet kan gjøre at flere kommer raskere inn i arbeidsmarkedet.

– Det er stor bredde i fagtilbudet som vil være relevant i de fleste bransjer, forteller Åberg og understreker at det er mange fordeler med fleksible nettstudier:

– Du kan starte opp med en gang og på den måten utnytte tiden mens du søker arbeid. Det er fullt mulig å fullføre selv om du får jobb underveis, avslutter hun.