Kvinne står på gaten foran et bygg i Oslo og ser i kamera.

Årsstudium - Nettstudium

Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsførere skiller seg fra andre markedsførere ved at de bruker journalistiske og fortellende metoder og teknikker i kommunikasjonen.

Studiested
Nett
Oppstart
Hver dag, hele året
Mulig grad
Årsstudium
Studiepoeng
60
Gjennomføring
Heltid / deltid
Språk
Norsk
Opptakskrav
Pris
Se pris per emne
Programbeskrivelse

Innholdsmarkedsførere jobber med å skape og produsere fengende kommersielt innhold i tilknytning til kampanjer og annen markedskommunikasjon både i egne kanaler og i eksterne kanaler. De skiller seg fra andre markedsførere ved at de bruker journalistiske og fortellende metoder og teknikker i kommunikasjonen.

Det har tradisjonelt vært flere veier inn i innholdsmarkedsføring. En stor del av innholdsmarkedsførerne har journalistisk bakgrunn og/eller utdanning, men en ikke ubetydelig del er også rekruttert fra andre former for markedskommunikasjon. Det er grunnen til at Høyskolen Kristiania har laget en utdanning som kombinerer disse fagområdene. Det gjør at du gjennom dette studiet får relevant og bred kompetanse for å kunne jobbe som innholdsmarkedsfører.

Innholdsmarkedsføring dreier seg om å produsere interessant og relevant innhold som støtter opp om bedriftens eller organisasjonens kommunikasjons- og markedsmål. Studiet er praktisk rettet, men gir også innsikt i markeds- og målgruppetenkning.

Arbeidet kan deles inn i fire hovedområder:

  • Produksjon av innhold til bedrifter og organisasjoners egne kanaler
  • Produksjon av innhold til eksterne kanaler
  • Produksjon av innhold for kunder i nettaviser og andre digitale kanaler
  • Produksjon av innhold for kunder til både eksterne og interne kanaler

Hva lærer du? 

Du skal etter endt studium ha opparbeidet deg kunnskaper både faktisk, teoretisk og praktisk for å kunne jobbe med innholdsmarkedsføring i bedrifter, organisasjoner, nettaviser og byråer. Dette er et praktisk rettet studium hvor du lærer å bruke gode historier som verktøy for å selge produkter og tjenester. Du lærer å bruke kreative og journalistiske teknikker i formidlingen og å fortelle historier ved hjelp av foto og video. Samtidig tilegner du deg forståelse for markedsføring og hvordan du når frem til aktuelle målgrupper. 

Arbeidslivet skriker etter gode innholdsmarkedsførere – og dette er grunnen.

Foto av kvinne med fotoapparat.

Jobbmuligheter 

Studiet kvalifiserer for arbeide med innholdsmarkedsføring i bedrifter og organisasjoner, i offentlige etater, i nettaviser og i ulike typer byråer. Du kan jobbe i små bedrifter eller i store selskaper. Innholdsmarkedsføring brukes i økende grad av en rekke aktører i næringslivet, i ulike typer organisasjoner og i det offentlige. Enten du vil jobbe strategisk med markedsføring eller praktisk med konkrete kampanjer, er studiet i innholdsmarkedsføring velegnet for deg.

Studiedetaljer

Studieoppsett

60 studiepoeng kjernefag

+ 0 studiepoeng valgfag
Heltid

Ca. 40 timers studier per uke

30 studiepoeng per semester

Totalt 2 semestere over 1 år

Deltid

Ca. 20 timers studier per uke

15 studiepoeng per semester

Totalt 4 semestere over 2 år

Enkeltemne

10-40 timers studier per uke

7.5-30 studiepoeng per semester

Nettstudier er lagt opp til å være så fleksibelt som overhodet mulig, slik at du kan studere når du vil, hvor du vil og i det tempoet du vil. Studiet er presentert avhengig av om du ønsker å gjennomføre på heltid, deltid eller i ditt eget tempo (enkeltemner). Emnene er ordnet i anbefalt rekkefølge.

Vi anbefaler at du kun melder deg opp til emner du ønsker å ta semester for semester.

Studieplanlegger

Velg heltid hvis du har opptil 40 timer å studere hver uke

Velg heltid hvis du har opptil 20 timer å studere hver uke

For deg som ønsker å gjennomføre studiet i eget tempo og/eller har en tilpasset studieplan.

Kjernefag

Du har valgt

Totalt 0 kr 0