Fagskole - Oslo

Spillutvikling - Fullfinansiert

Lær å jobbe som en selvstendig spilldesigner og hvordan du utvikler en idé til et ferdig spill.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
0 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse
Med forbehold om endringer
Opptak avsluttet - Fullt Pga stor pågang har vi nå avsluttet opptaket på dette studiet med oppstart høsten 2021 - antall studieplasser er fylt opp.

Har du lyst til å jobbe som spillutvikler? På fagskoleutdanningen Spillutvikling lærer du deg prosesser og verktøy som brukes i bransjen, slik at du kan jobbe i etablerte spillselskaper eller som en selvstendig spillutvikler.

På studiet vil du få jobbe med spilldesign- og konsepter, prototyping og programmering. Spillutvikling tar for seg hele produksjonsprosessen fra idé til ferdig produkt, og etter endt utdanning vil du være i stand til å produsere et fullverdig dataspill. Vi tilbyr også et toårig studium i Spillgrafikk og animasjon, som til sammenlikning med dette studiet, går dypere inn i de visuelle elementene og grafikken i spill.

På spillutviklingsstudiet vil være en del av et tett og sammensveiset studiemiljø. Undervisningen foregår i små klasser og har et stort tverrfaglig fokus, som gjør at du lærer deg å samarbeide og kommunisere med andre fagområder.

Hvorfor kan Fagskolen Kristiania tilby gratis studieplasser? Fagskolen Kristiania har fått tilskudd fra Oslo kommune for å kunne tilby et begrenset antall fullfinansierte (gratis) studieplasser i Oslo. Dette gjelder spesifikke studier med oppstart høsten 2021. Tilskuddet er et svar på kommunens, fylkenes og regjeringens satsing for å gjøre fagskolene til en større og viktigere del av det norske utdanningstilbudet.

Hva lærer du?

Gjennom utdanningen vil du få en grundig innføring i spillmotorene «Unity» og «Unreal», og hvordan du bruker 3D- og 2D-grafikk, illustrasjoner, lyd og musikk i disse programmene. Med praktiske programmeringsøvelser vil du lære deg hvordan du produserer interaktive spill.

Du vil få en god forståelse for prosesser innen historiefortelling, idéutvikling, level-design og spilldesign. Dette gjør deg i stand til å lage spennende spillopplevelser. Gjennom de samme prosessene vil du lære å samarbeide med andre fagfelt, blant annet Spillgrafikk og animasjon, Musikkdesign og Illustrasjon. På denne måten kan dine idéer og konsepter bli enklere forstått av andre. Dette er en nyttig egenskap for å kunne delta i spillutvikling.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

På spillutviklingsstudiet vil du blant annet lære om: 

 • Spilldesign og systemdesign
 • Programmering og scripting
 • Idéutvikling, previsualisering og skisser
 • Kreativitet og prototyping
 • Historiefortelling i spill
 • Spillmotorene «Unity» og «Unreal»

Siste semester av studiet skal du gjennomføre en større egenproduksjon, hvor du får anledning til å fordype deg i et selvvalgt tema innen Spillutvikling. Dette kan eksempelvis være level-design, historiefortelling eller programmering. 

Sjekk ut noen av de kulene spillene studentene på Spillutvikling har laget her!

Jobbmuligheter

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha en grundig forståelse for alle prosessene som inngår i spillutvikling, og kan planlegge et spill fra idé til ferdig produkt. Med kunnskapen du har opparbeidet deg kan du ta i bruk ulike verktøy for å gjennomføre en spillproduksjon, og forstår hva som er en god spill- og brukeropplevelse.

Headhunter i Hammer & Hanborg, Ingrid Melbye Olsen, har blondt langt hår og blå øyne. Hun har på seg en lyseblå bluse og smiler til kamera.
Headhuntere er ikke i tvil: IT-studier er smart! Les hvorfor du bør ta en teknologiutdanning!

Du vil ha en god tverrfaglig forståelse og kan kommunisere med ulike fagområder, både i og utenfor spillindustrien. Dette vil gjøre deg til en attraktiv ressurs, og du vil kunne ta oppdrag for kunder i mange ulike bransjer.

Med kompetansen du har opparbeidet deg kan du jobbe i større spillselskaper, eller med egne prosjekter som en selvstendig spillutvikler- og designer. 

Du kan blant annet jobbe for / med:

 • Spillselskaper
 • Designbyrå
 • Reklamebyrå
 • Andre kreative næringer innen media, undervisning o.l.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Dag Erling Jensen
Les mer om Dag Erling

Aktuelt fra spillutvikling

Se flere artikler fra Fagskolen Kristiania
 • Foto av en kvinne og en mann som ser på hver sin pc og programerer

  Hvilket IT-studium bør jeg velge?

  Vurderer du en IT-utdanning? Kristiania har mange muligheter for deg som er interessert i teknologi. Sjekk ut alle alternativene her!
 • Christina Røise og Robert Egelund er i et klasserom på Fagskolen Kristiania. Robert har på seg hvit skjorte og briller, og sitter foran en Mac. Christina står ved siden av og har på seg en oransje genser.

  Derfor bør du ta en teknologiutdanning

  Bør man satse på en teknologiutdanning? Det mener rekrutteringskonsulentene Ingrid og Stina. Men, hvorfor det?
 • Alexandra Skau Vedeler studerer 3D og animasjon på Fagskolen Kristiania. Her sitter hun hjemme og jobber med animasjonsfilmen Crossroads.

  Live-kåring av beste studentproduksjon

  Omlag 100 forventningsfulle studenter og lærere på fagskolen deltok på Twitch da vinneren av årets Motion Comic-prosjekt skulle kåres.
 • Nærbilde av en smilende Henry Ramsevik i lokalene til Funcom. I bakgrunner ser man et bilde fra et av spillene til Funcom, det viser en mann med hjelm og rustning.

  Fikk jobb i Norges største spillutviklingsselskap

  I jobben hos Funcom får tidligere 3D- og animasjonsstudent, Henry Ramsevik, leve av det han elsker å gjøre: å lage spill.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer