Fagskole - Oslo

Innovasjon og entreprenørskap

Har du en gründer i magen eller ønsker du å bidra til nyskaping i etablerte bedrifter? På dette studiet lærer du om prosessene bak etableringen av en bedrift, og får kunnskap og ferdigheter til å arbeide med innovasjon og entreprenørskap.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Entreprenørskap handler om å etablere og utvikle ny forretningsmessig virksomhet, men også vel så mye om å utnytte mulighetene som finnes i eksisterende selskaper. Det samme gjelder for innovasjon: det må ikke nødvendigvis være noe helt nytt, men det må ha elementer av noe nytt i seg. Innovasjon og entreprenørskap handler altså om tilpasningsdyktighet gjennom å se muligheter og finne løsninger på individets og samfunnets behov.

Den ettårige fagskoleutdanningen i Innovasjon og entreprenørskap skal utvikle gründere med egne forretningsidéer, og kandidater som kan bidra til nyskaping og nødvendig utvikling- og omstillingsarbeid i etablerte bedrifter.

Gjennom etablering av en studentbedrift vil du få jobbe med reelle utfordringer, og skape resultater gjennom utvikling og realisering av en egen forretningsidé. Ved bruk av mentorordning og aktiv deltakelse i regionens startup-miljø, vil du komme tett på både gründere og innovasjonsmiljøer i arbeidslivet, samt få mulighet til å etablere et verdifullt nettverk for entreprenørskap og innovasjon.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Studiet er delt opp i følgende emner:

  • Innovasjon- og entreprenørskapsprosessen
  • Forretningsmodellering, vekststrategi og praksis

I første semester skal studentbedriftene etableres. Her får du en introduksjon til sentrale tema som kreativitet og idéutvikling, teamarbeid og samhandling, samt hovedelementene i arbeidet med bedriftsetablering.

Videre vil vi se nærmere på innovasjonsmetodikker generelt og idéutvikling spesielt, og vurdering av idéenes kommersialiseringspotensial. Her vil også etablering av team, samhandling og entreprenøren som leder og medarbeider være sentrale fokusområder. Gjennom temaet «Brukerdrevet innovasjon» vil du bli kjent med teknikker for designtenking, som er en brukersentrert måte å jobbe med innovasjon og utvikling.

I løpet av det første semesteret skal du, sammen med dine medstudenter, utvikle en forretningsidé, danne studentteam og etablere en studentbedrift. Sammen skal dere  utarbeide et utkast til en forretningsmodell, samt hovedpunktene i en forretningsplan.

I semester to står arbeidet med forretningsmodellering og vekststrategi sentralt. Vi vil se nærmere på markedsbearbeiding og samskaping med kunder i en utviklingsfase (product/market fit), og forutsetninger for skalerbarhet og vekst. For å lykkes må studentbedriftene blant annet jobbe målrettet med å utvikle nettverket sitt og sin ressurstilgang.

Praktisering av oppsøkende markedsarbeid og nettverksbygging er en gjennomgående arbeidsmetode i hele utdanningen. Du må kontinuerlig søke kunnskap og innsikt, og utfordre egne oppfatninger.

I siste del av utdanningen skal du gjennomføre en praksisperiode i en selvvalgt bedrift. Praksisen gir en fin overgang til arbeidslivet, uansett om du ønsker å ta studentbedriften videre som gründer, eller ønsker å jobbe med innovasjonsprosesser i en etablert virksomhet.

Hva kan du bli?

Etter endt utdanning kan du gå rett ut i jobb som blant annet:

  • Koordinator, prosjektleder eller rådgiver for omstillings- eller innovasjonsprosesser i etablerte bedrifter
  • Konsulent eller rådgiver i næringslivsbaserte innovasjonsmiljøer som leverer omstillings- og innovasjonsbaserte tjenester til det offentlige og private arbeidslivet
  • Rådgiver i virkemiddelapparatet eller økosystemet rundt oppstartsbedrifter for å bidra til økt entreprenørskap og innovasjon både regionalt og nasjonalt
  • Gründer som ønsker å starte egen bedrift, eller ta en sentral rolle i en oppstartsbedrift

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Aktuelt fra Fagskolen Kristiania

  • Fagskolestudenter kan bli historiske 
    Fagskole

    Fagskolestudenter kan bli historiske 

    Som eneste norske utdanningsinstitusjon er Kristiania invitert til å delta i en internasjonal kunstkonkurranse knyttet til den neste måneferden. Se de tre norske bidragene!
    Les mer
  • Julen på Kristiania
    Fagskole

    Julen på Kristiania

    De neste ukene kan du se frem til blant annet julekalender, julegrantenning og julekino på campus, både i Oslo og Bergen.
    Les mer
  • Stefanie fikk jobb som frontend-utvikler før hun var ferdig å studere
    Fagskole

    Stefanie fikk jobb som frontend-utvikler før hun var ferdig å studere

    Allerede før Stefanie hadde fullført Frontend-utvikling ved Fagskolen Kristiania, ble hun tilbudt fast jobb hos SATS.
    Les mer
  • Anette hjelper bergensstudentene med akademisk skriving
    Fagskole

    Anette hjelper bergensstudentene med akademisk skriving

    Anette Christensen har inntatt rollen som ny skrivementor ved biblioteket i Bergen. Møt henne og se hvordan hun kan hjelpe deg med akademisk skriving her.
    Les mer

Studieprogramleder

Eirin Horn Aspestrand
Les mer om Eirin Horn

Søk på Innovasjon og entreprenørskap

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer