Fagskole - Oslo

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er en ettårig teknologiutdanning. Få teknisk og praktisk kompetanse innen prototyping og programmering av nettsider og web-applikasjoner.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Frontend-utvikling er utøvelse av HTML, CSS og JavaScript, i utformingen av nettsider og web-applikasjoner. Dagens arbeidsmarked har et stort behov for dyktige frontend-utviklere, som kan jobbe tett med andre relevante fagområder for å produsere moderne skreddersydde nettløsninger.

Utdanningen egner seg godt for deg som ønsker å bygge videre på et fagskole- eller bachelorstudium innen nærliggende fagområder, som for eksempel grafisk design, men kan også tas som en selvstendig utdanning. Du trenger ingen forkunnskaper i faget for å søke, men interesse for programmering er en fordel.

Med en ettårig utdanning i Frontend-utvikling, vil du få de faglige og tekniske ferdighetene du trenger for å produsere frontend-løsninger.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Frontend-utvikling er en teknisk utdanning, som gir deg kompetanse innen sentrale begreper, prinsipper, metoder og verktøy som benyttes i utviklingen av frontend-produksjoner. Utdanningen gir deg et språk og en forståelse for fagfeltet, samt innsikt og ferdigheter du kan bygge videre på.

For å bli god i frontend-utvikling er det nødvendig med mye øvelse og produksjonserfaring. En stor del av undervisningen er lagt opp verkstedsbasert der spesifikke problemstillinger blir omsatt til praktisk jobbing, og konkrete produksjoner gjennomføres under veiledning fra lærer.

Du vil gjennom hele studiet jobbe med oppgaver og prosjekter som vil gi deg nødvendig yrkesrettet kompetanse og ferdigheter til å kunne jobbe som frontend-utvikler.

I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet gå i dybden på:

 • HTML, CSS, og JavaScript
 • Universell utforming
 • Arbeidsprosesser 
 • Prototyping
 • Responsivt design
 • API-er og databaser
 • Programmeringsmønstre
 • Kodearkitektur

Utdanningen starter med en teoretisk og praktisk innføring i HTML, CSS og JavaScript for utvikling av nettsider og web-applikasjoner. Videre vil du bli introdusert for grunnleggende prinsipper om brukervennlighet, kvalitetssikring, kodearkitektur, responsivitet og prototyping av frontend-løsninger. Du vil lære å jobbe i kodeprogrammet VS Code, samt prototypeverktøyet Figma.

Andre semester vil vi jobbe videre med programmeringsspråkene. Du vil få opplæring i verktøy og metoder for utvikling av nettsider i samsvar med eksterne verktøy og tjenester, som API-er og databasesystemer. Videre vil du få en forståelse for metoder og arbeidsprosesser som benyttes i bransjen, som Agile, Scrum og Sprint, for å kunne jobbe i større og tverrfaglige team.

På denne måten vil du både lære å utvikle nettsider og web-applikasjoner på selvstendig grunnlag og i samarbeid med relevante fagfelt. Studiet avsluttes med gjennomføring av et hovedprosjekt innen et selvvalgt tema.

Hva kan du bli?

Etter ett år med frontend-utvikling vil du ha en relevant yrkes- og bransjerettet kompetanse, som trenges for å jobbe som frontend-utvikler innen en rekke bransjer.

Å utvikle nettsider og web-applikasjoner er en etterspurt kompetanse hos IT-firmaer, mediehus, kommunikasjonsbyråer og i markeds- og designavdelinger.

DoubleContentITstudier

 • Foto av en kvinne og en mann som ser på hver sin pc og programerer

  Hvilket IT-studium bør jeg velge?

  Vurderer du en IT-utdanning? Kristiania har mange muligheter for deg som er interessert i teknologi. Spørsmålet er, hvordan finner du akkurat det studiet som passer for deg?
  Les mer
 • Christina Røise og Robert Egelund er i et klasserom på Fagskolen Kristiania. Robert har på seg hvit skjorte og briller, og sitter foran en Mac. Christina står ved siden av og har på seg en oransje genser.

  Derfor bør du ta en teknologiutdanning

  Vi har snakket med representanter fra rekrutteringsbyråene Hammer & Hanborg og Manpower om trendene i arbeidsmarkedet, og hvorfor de mener det er lurt å satse på en teknologiutdanning.
  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Aktuelt fra Frontend-utvikling

 • Stefanie fikk jobb som frontend-utvikler før hun var ferdig å studere
  Frontend-utvikling

  Stefanie fikk jobb som frontend-utvikler før hun var ferdig å studere

  Allerede før Stefanie hadde fullført Frontend-utvikling ved Fagskolen Kristiania, ble hun tilbudt fast jobb hos SATS.
  Les mer
 • Hvilket IT-studium bør jeg velge?
  Frontend-utvikling

  Hvilket IT-studium bør jeg velge?

  Vurderer du en IT-utdanning? Kristiania har mange muligheter for deg som er interessert i teknologi. Sjekk ut alle alternativene her!
  Les mer
 • Derfor bør du ta en teknologiutdanning
  Frontend-utvikling

  Derfor bør du ta en teknologiutdanning

  Bør man satse på en teknologiutdanning? Det mener rekrutteringskonsulentene Ingrid og Stina. Men, hvorfor det?
  Les mer
 • Frontend-utvikling
  Frontend-utvikling

  Frontend-utvikling

  Frontend-utvikling er en ettårig teknologiutdanning. Få teknisk og praktisk kompetanse innen prototyping og programmering av nettsider og web-applikasjoner.
  Les mer

Studieprogramleder

Alejandro Rojas
Les mer om Alejandro

Søk på Frontend-utvikling

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer