Nærbilde av et filmkamera. Fagskolestudiet Film ved Høyskolen Kristiania.

Fagskole - Bergen og Oslo

Film

Fagskolestudiet i Film gir deg verktøyene, kunnskapen og grunnlaget du trenger for å ta steget inn i filmbransjen.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
57 400 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse
Med forbehold om endringer
Dette studiet har nå venteliste i Oslo! Dette studiet er fullt for opptak i Oslo, men du kan fortsatt søke og bli satt på venteliste.  Last opp godkjent dokumentasjon og sende tilbake signert kontrakt for å sikre deg en plass på ventelisten. Det er fortsatt ledige studieplasser i Bergen!

Drømmer du om en karriere innen film? Fagskolestudiet Film er en praktisk rettet utdanning for deg som ønsker å drive med produksjon av film for kino, TV og strømmetjenester, digitale kanaler og reklame- eller markedsføringsbransjen. Visuell historiefortelling er en etterspurt kompetanse i flere bransjer, som åpner for mange spennende jobbmuligheter.

I løpet av studiet lærer du deg å mestre ulike fagfunksjoner og filmsjangre. Du får også mulighet til å spesialisere deg innen det fagområdet som interesserer deg mest. Du vil få god erfaring med arbeidsmetoder, verktøy og produksjonsutstyr som brukes i bransjen. Målet er at du etter to år skal ha grunnlaget og ferdighetene du trenger for å ta steget inn i filmbransjen!

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

Fagskolens filmutdanning gir deg en bred forståelse av prosessen bak en filmproduksjon, fra idéfase til ferdig produkt. Hos oss fungerer klasserommet som et produksjonsstudio. Her får du trene hver dag, gjennom hele studietiden og vil lære om ulike arbeidsmetoder, verktøy og utstyr som benyttes i filmbransjen.

Vi vil gjennomgå en rekke ulike sjangre og i løpet av studiet får du prøve deg på å produsere dokumentarfilm, reportasje, eksperimentell film, musikkvideo, reklamefilm og fiksjonsfilm.

Med fokus på praktisk og kreativt arbeid, får du eksperimentere og prøve deg frem for å utvikle ditt eget selvstendige filmuttrykk. Vi legger vekt på at du skal få tid til å opparbeide deg en solid «showreel», slik at du stiller sterkere når du skal søke jobb etter endt utdanning.

På filmstudiet vil du blant annet lære om:

 • Filmteori
 • Dramaturgi
 • Produksjonsledelse
 • Regi og manus
 • Foto/lys
 • Klipp og lyd
 • Entreprenørskap og bransjekunnskap

Andre studieår får du mulighet til å spesialisere deg innen det fagområdet du liker best. Du vil gjennom studiet jobbe med reelle filmprosjekter i samarbeid med andre i klassen og på tvers av studielinjene på fagskolen.

Som student på Fagskolen Kristiania får du tilgang til profesjonelt filmutstyr og ulike spesialrom. Ressursene brukes i undervisningen, men kan også benyttes fritt av studentene til egne filmprosjekter. Dette gir deg god anledning til å jobbe med egne ideer og utvikle dine ferdigheter.

Siste semester blir du tildelt praksisplass og får jobbe i et produksjonsselskap i fire uker. Praksisen gir deg relevant bransjeerfaring og mulighet til å knytte verdifulle kontakter. Tidligere studenter har hatt praksis i selskaper som blant annet NRK, Rubicon, Strix, Mastiff og Monster.

Jobbmuligheter

Etter endt utdanning har du mange spennende karrieremuligheter innen filmproduksjon, enten du ønsker å starte for deg selv eller jobbe i et etablert produksjonsselskap.

Med en filmutdannelse fra fagskolen kan blant annet jobbe i:

 • Film- og produksjonsselskaper
 • Medieselskaper
 • Reklamebyråer
 • Informasjons- og markedsavdelinger i både privat og offentlig sektor
 • Eget foretak

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og ta en ettårig påbygging for å oppnå en internasjonal bachelorgrad i film. Du kan velge mellom å studere i Australia, England, Irland eller Tyskland.

Studiedetaljer

 • Foto av en smilende mann med caps midt i Bergens gater.

  Tidligere fagskolestudent aktuell med kinodokumentar

  Christoffer har jobbet på store produksjoner etter han gikk ut fra Kristiania. Nå er han aktuell med sitt hittil største prosjekt.
 • Foto av mann foran Bryggen i Bergen.

  – Trygt studentmiljø på Kristiania

  – På Kristiania er det plass til alle typer mennesker, sier fagskolestudenten Isac Kvello.
 • Herman Granlund og Kornel Jedynak holder kameratslig rundt hverandre og smiler til kamera

  Hvordan er det å studere Film i Bergen?

  – Kombinasjonen av et bra klassemiljø og en morsom læreplan gjør at jeg gleder til å gå på skolen hver dag, sier Herman Granlund.
 • Oliver står ute på gangfeltet utenfor kontorlokalene til Amesto. Han har et kamera i hånden og ser i kamera.

  Skaffet seg relevant jobb etter kun to måneder

  Etter knappe to måneder som filmstudent hos Fagskolen Kristiania sikret Oliver Nicholls seg en svært relevant deltidsjobb som videograf hos regnskapsfirmaet Amesto Account House.

Studieprogramleder

Finn Marius Mcalinden
Les mer om Finn Marius

Søk på Film

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer