Fagskole - Nettstudium

Livsmestring og folkehelse - Fullfinansiert

Ønsker du å lære om hva som påvirker helsen vår, og hvordan du kan legge til rette for god helse hos deg selv og andre? Da er Livsmestring og folkehelse utdanningen for deg.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Nettstudium
Nivå
Fagskole
Pris
0 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Deltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
30
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Studiestart uke 35, 2022

Det er nå venteliste på denne utdanningen!

Dette studiet er fullt for opptak, men du kan fortsatt søke og bli satt på venteliste.  Last opp godkjent dokumentasjon og sende tilbake signert kontrakt for å sikre deg en plass på ventelisten.

Nettstudiet i Livsmestring og folkehelse passer for deg som ønsker å bli en reflektert yrkesutøver – med god kompetanse innenfor helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid.

Utdanningen gir deg kunnskap om hva folkehelse er, folkehelseutfordringer vi står overfor i dag og hvordan man kan fremme god helse på individ- og samfunnsnivå.

Livsmestring og folkehelse er aktuelt for alle som jobber med mennesker, der samhandling med brukere og andre er en stor del av arbeidet. Studiet er ment som en tilleggsutdanning for deg som allerede er i arbeid, og som ønsker å bygge på eksisterende kompetanse.

Fullfinansierte plasser fra Utdanningsetaten i Oslo kommune

Fagskolen Kristiania kan med finansiering fra Oslo kommune tilby et begrenset antall gratis studieplasser. Tilskuddet er et svar på kommunens og regjeringens satsning på å gjøre fagskolene til en større og viktigere del av det norske utdanningssystemet

Hva lærer du?

Studiet tar for seg relevant kunnskap i arbeid med og i kontakt med andre mennesker. Du vil lære om hva som skaper gode relasjoner, og metoder for å kommunisere godt med brukere.

Hva som påvirker menneskers mestring og motivasjon, samt sammenhengen mellom tanker, følelser, kropp og handlinger er store tema i studiet. Du vil også få en forståelse for sammenhengen mellom fysisk og psykisk helse, samt barndommens betydning for fremtidig helse.

Du vil også lære om hva som påvirker menneskers tilgang til god helse, og ulike måter å fremme tiltak og levevaner som kan bedre folks helse.

I studietiden vil vi blant annet gå i dybden på temaer som:

 • Livsmestring og folkehelse i barnehage og skole
 • Folkehelseutfordringer
 • Virkemidler i folkehelsearbeidet
 • Levevaner
 • Stress
 • Mestringsteknikker og samtaleverktøy
 • Yrkesutøvelse

Studiet er utviklet i samarbeid med sentrale organisasjoner og yrker, som bidrar til å sikre deg relevant og ettertraktet kompetanse.

Hva kan du bli?

Etter fullført studium vil du ha tilegnet deg kunnskap og ferdigheter innen helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid – som er etterspurt i flere sektorer.

Kompetansen fra Livsmestring og folkehelse kan blant annet benyttes innen:

 • Barnehage
 • Skole
 • NAV
 • Institusjonsarbeid
 • Barnevern

Nyttig informasjon til deg som skal søke fullfinansiert nettstudium

 • Vi tilbyr kun et begrenset antall gratis studieplasser. For å sikre deg studieplass, må du laste opp godkjent dokumentasjon, og signere studiekontrakten innen akseptansefristen.
 • For å enklest søke fullfinansiert/gratis versjon av dette studiet, så anbefaler vi å søke fra denne siden ved å klikke på "Søk Nettstudium"-knappen øverst til høyre.

Praktisk informasjon

Studiedetaljer

Har du spørsmål eller trenger veiledning?

Ta gjerne kontakt med oss:

Tlf : +47 22 59 61 00 - åpent hverdager 08:00 – 16:00

E-post: nettstudier@kristiania.no

Studieprogramleder

Nina Brødremoen Sand

Aktuelt fra Livsmestring og folkehelse

 • Fagskolen Kristiania får 160 fullfinansierte studieplasser
  Livsmestring og folkehelse

  Fagskolen Kristiania får 160 fullfinansierte studieplasser

  Studere på nyåret? Våren 2021 tilbyr fagskolen 160 gratis studieplasser på nett! Les mer om hvilke studier du kan søke på.
  Les mer
 • Livsmestring og folkehelse - Fullfinansiert
  Livsmestring og folkehelse

  Livsmestring og folkehelse - Fullfinansiert

  Ønsker du å lære om hva som påvirker helsen vår, og hvordan du kan legge til rette for god helse hos deg selv og andre? Da er Livsmestring og folkehelse utdanningen for deg.
  Les mer

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer