Studenter på Bachelor i spilldesign

Bachelor - Oslo

Spilldesign

Vil du skape storslåtte spillopplevelser? Bachelor i spilldesign er en anerkjent utdanning som åpner dørene til en spennende og interaktiv verden!

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

For den som drømmer om en karriere i spillindustrien vil dette studiet være midt i blinken. Ikke bare får du jobbe praktisk med ditt fremtidige yrke, du får også forelesere og gjesteforelesere med faktisk bransjeerfaring. Bachelorstudiet i spilldesign bruker de samme verktøyene som industrien ellers, noe som gir en enkel overgang fra studier til arbeidsliv. 

Gjennom studiet får du utviklet en verdifull portefølje som viser hva du kan og hvem du er som spilldesigner – denne blir gull verdt når du skal begi deg ut på jobbmarkedet. 

Hva lærer du?

I dette studiet lærer du å skape engasjerende spill fra A til Å, og vil bli rustet til å lage spillelementer til dataspill, virtuell film og interaktive produksjoner. Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du får testet dine ferdigheter. 

I løpet av det siste studieåret vil du også få yrkeserfaring ved å gjennomføre et prosjekt i en bedrift, etablere eget selskap eller delta i utviklingsprosjekt.

Emner du vil møte på under studiene: 
(Med forbehold om endringer)

Hva kan du bli?

Med en bachelorgrad i spilldesign fra Høyskolen Kristiania åpnes en verden av karrieremuligheter. Spillbransjen er i vekst, og takket være den tette kontakten vi har med anerkjente spillselskap vet vi akkurat hvilken kompetanse som blir etterspurt. Spilldesignere er et verdifullt tilskudd til underholdningsbransjen, og har også jobbmuligheter i andre bransjer.

Etter å ha gjennomført graden kan du, selvfølgelig, ta deg jobb som spilldesigner. I tillegg kan du blant annet jobbe med:

 • Game writing
 • Resource design
 • UI-design
 • Art Production
 • Playtesting

Våre studenter er ettertraktet på jobbmarkedet. Vi har tidligere studenter som, blant annet, har gått rett ut i jobb i disse selskapene: 

Content Card With Image (Double): Blokk med 2 artikler

Slik er det å være Kristiania-student

Spilldesign-studiet er en del av Norges største kunstfaglige miljø. Skolens fasiliteter er i verdensklasse, og noe av det som skiller oss fra andre kunstfaglige utdanninger, er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk i løpet av studiene. 

De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals? Det er oss – bare med nytt navn.

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Les mer om Bachelor i spilldesign

 • Gameren som ble spilldesigner
  Bachelor i spilldesign

  Gameren som ble spilldesigner

  Det var spill-interessen som la grunnlaget for en karriere innen spilldesign. Etter studiene kapret Thea en jobb i Red Thread Games.
  Les mer
 • Spilldesign-studenter går fra interns til ansatte
  Bachelor i spilldesign

  Spilldesign-studenter går fra interns til ansatte

  Akkurat nå sitter du kanskje og funderer på hva du skal gjøre med livet ditt. Kanskje du tenker at spilldesign kunne vært noe for deg?
  Les mer
 • Designstudentenes digitale univers
  Bachelor i spilldesign

  Designstudentenes digitale univers

  Takket være omstillingsdyktige studenter og undervisere, foregår nå utallige undervisningstimer på vårt eneste aktive campus: det digitale.
  Les mer
 • Spilldesign-utdanningen er mer enn bare spilldesign
  Bachelor i spilldesign

  Spilldesign-utdanningen er mer enn bare spilldesign

  I løpet av 48 timer jobbet studentene på Bachelor i spilldesign for harde livet for å lage, og få ferdig, et spill fra bunnen. Framtidsutsiktene ser gode ut for studentene som tilbrakte helgen på Global Game Jam.
  Les mer
Foto av ung mann med skjegg foran liten tribune.

Studieprogramleder

Trygve Bjellvåg

Søk på Bachelor i spilldesign

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer