Bachelorstudier

Årsstudium

Vil du skape opplevelser som blir husket?

Kunst og kultur gir oss mening. Siden tidenes morgen har vi mennesker brukt kreativiteten for å lære mer om oss selv og vår rolle i samfunnet. Kulturen kan stille de vanskelige spørsmålene, og gi oss svarene vi kanskje ikke visste at vi trengte. Det er disse opplevelsene som former oss.

Kultur er også næringsliv. Kunst og kultur skaper arbeidsplasser og gjør Norge attraktivt. De kreative næringene bruker teknologi på nye måter, og er viktige samarbeidspartnere for både bedrifter og utdanningsinstitusjoner.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Studier i dans, skuespill og scenekunst er for deg som trives både i rampelyset, og når du jobber på lag med andre. Å være kreativ handler om å lære seg å skape noe nytt, både alene og som en del av et team.

Yrkene er mange, som for eksempel skuespiller, danser, manusforfatter, sminkør eller produsent. Våre studier gjør deg rustet for en jobb i den nye, globale økonomien, samtidig som du får utforsket ditt eget kreative potensial.

I løpet av studiene får du jobbe med konkrete produksjoner, på tvers av fagene. Dette gir deg et bredt nettverk, og du blir en del av et miljø av likesinnede som virkelig brenner for det samme som deg. Du får også lære av profesjonelle regissører, produsenter, utøvere og ledere, noe som gir det et godt grunnlag for arbeidslivet. Kanskje det er dine verk alle snakker om i fremtiden?

Relevante artikler

 • Peder Ulven sitter på en murtrapp utenfor campus Vulkan. Han har på seg en brun skinnjakke, har skinna hode og smiler pent til kamera. Han har armene lent over knærne.

  Nå satser han alt for å bli skuespiller

  Peder Ulven interesserte seg for skuespill, men turte aldri å hoppe 100 prosent i det. Det kom til et punkt - det er nå eller aldri!
 • To troll ser på hverandre og smiler

  Maskene i NRK-serien Magnus vekker oppmerksomhet

  Høyskolelærer Jim Udenberg er aktuell som designer og produsent bak en rekke av maskene og protesene i NRK-serien «Magnus». Bli med og ta en kikk i kulissene.
 • Får danse på Operaen

  Studenter på bachelor i dansekunst  er utøvende i forestillingen If One Keeps Walking av den prisbelønte israelske koreografen Hagit Yakira.