Foto av kvinnelig student i butikken hun har designet.
Marthe Skei og de andre studentene får mye skryt av gründer Susan Smallwood.

En stor del av det å studere på Fagskolen Kristiania er å jobbe med oppgaver hentet fra arbeidslivet, og ofte samarbeider man med bedrifter. Dette gjelder også studentene ved Interiørdesign og romarkitektur ved campus Bergen.

– Dette er en unik erfaring å ha med seg ut i arbeidslivet, sier Marthe Skei.

Våren 2021 var hun en av flere interiørstudenter som fikk en helt spesiell oppgave: Å utvikle designkonsept for den spennende interiørbutikken Gløtt på Bryggen i Bergen.

Marthe avsluttet utdanningen ved Fagskolen Kristiania Bergen med å sette sitt preg på Bergens nyeste interiørbutikk, Gløtt.

– Utrolig kjekt

– Det er faktisk ganske mye i butikken som er hentet fra mitt design, og det er fantastisk – utrolig kjekt å ta med seg videre, sier Marthe.

Studentene kom inn tidlig i prosessen, da lokalet var helt rått og nakent. Men sammen med eieren kom de frem til et lekkert og inviterende konsept, med mange spennende detaljer.

Innehaver og gründer Susan Smallwood forteller at det har vært en spennende erfaring.

– Det har vært en veldig givende opplevelse, sier hun.

Skryter av samarbeidet

– Vi har forandret meninger, og jobbet sammen med utvikling av idéer. Det har vært en fantastisk prosess, og jeg kan virkelig anbefale andre å få studenter med på slike prosjekt, forteller Smallwood.

Jeg kan virkelig anbefale andre å få studenter med på slike prosjekt.

Hun trekker særlig frem studentenes evne til å tenke utenfor boksen og å finne løsninger som passer.

– De gir så mye, tenker på en annen måte og foreslår helt nye ting. Derfor har det vært veldig gøy å jobbe sammen med dem!

Mye mer enn å «pynte»

Interiørfaget er mye mer enn det som fremstilles i interiørblader; det å «pynte» etter sesongens trender er bare en brøkdel av hva faget er og handler om. Det dreier seg om å lage funksjonelle rom og skape en atmosfære som folk trives i, og mange studenter er opptatt av gjenbruk og miljø.

På interiørstudiet jobber du praktisk og virkelighetsnært med blant annet rommets funksjon, farger, materialer og produkter. Du lærer å lage tekniske tegninger, betydningen av en kreativ prosess og hvordan du kommer fram til den gode ideen, for å nevne noe. Ved endt utdannelse skal du kunne utarbeide hele konsepter som er tilpasset – og snakker til – ulike målgrupper.

interiør + fagskole