Oversiktsfoto fra auditoriet ved Campus Bergen

Fristen for Samordna opptak gikk 15. april. Da hadde Kristiania Bergen til sammen en økt vekst i antall søkere på 62 prosent, sammenlignet med 2019.

Foto av to studenter med Kristiania-jakker.

Usikker på hva du vil studere?

Høsten 2020 starter Campus Bergen opp flere studier som allerede har vist seg å være svært populære. Men også de andre fagene har fått enda flere søkere enn noensinne, med en vekst på 27 prosent.

– Gleder oss til oppstart

– Det er svært gledelig at så mange ønsker å studere ved Campus Bergen Søkertallene viser at kontinuerlig fokus på kvalitet i alle ledd, utmerket pedagogikk, studiehverdag og livet etter studiene gir resultat. Vi gleder oss til å ønske våre nye studenter velkommen til høsten, sier direktør Aleksander Sivertsen.

Foto av to unge menn med hver sin PC.

Lanserer studiene arbeidslivet etterspør

 Totalt for Oslo og Bergen viser årets tall en økning med 35 prosent flere søkere, og den største veksten opplever høyskolen i søknader til masterprogrammene, med en vekst på 76 prosent. Dette er igjen viktig for høyskolens mål om å bli Norges første arbeidslivsuniversitet.

Nye studier og lokaler

  • Samtlige linjer i Bergen opplever vekst, også våre bachelorutdanninger innen hotell- og reiselivsledelse. Nye fag, som anvendt psykologi og teknologifag er også populære.
  • Til høsten utvider Kristiania Bergen i nye lokaler i historiske Hansaparken.
Foto av en kvinne og en mann foran en dus bakgrunn.

Fikk praksisplass i Equinor

Slik er det å ha praksis hos energigiganten.

 De nye bachelorgradene og fagskoleutdanningen har vist seg å være svært populære. De er som følger:

Også Kristiania Bergen har hatt en solid vekst på hele 25,8 prosent, inkludert nye studier. Det nystartede entreprenørstudiet for musikkbransjen, Music Business, har slått godt an i musikkbyen Bergen. 

Foto av en gruppe studenter i et musikkstudio.

Musikkutdanningen Bergen har ventet på

Fagskolen Kristiania i Bergen lanserer Music Business, et helt nytt studium fra høsten 2020.

– De sterke søkertallene bekrefter at fagskolen er et attraktivt valg både som grunnutdanning, og for å bidra til den kompetanseutviklingen som nå vil skje i norske bedrifter. Som tilbyder av korte og yrkesrettede studier, både på sted og nett vil Kristiania bidra til at mange yrkesgrupper får økt kompetanse i en krevende tid på arbeidsmarkedet, sier en stolt rektor ved Kristiania, Annelise Kiønig.

Quiz og hvorfor Kristiania